Home » Over ons

Over ons

Bram van den Bos

“Met ruim 25 jaar ervaring in het vak, waarvan inmiddels ruim 8 jaar als eigenaar van Probin Roden, heb ik inmiddels al heel wat meegemaakt. Met klanten, maar ook met de veranderingen in de markt. We bewegen continu mee en doen er alles aan om onze klanten zo goed mogelijk te blijven ondersteunen bij hun werk.

Zo zijn we sinds mei 2016 een Probin. Probin heeft goede relaties en centrale afspraken met een groot aantal leveranciers van A-merken. Dat maakt het voor ons mogelijk om onze klanten een breder aanbod te doen tegen nog betere voorwaarden. Daarbij kunnen we door de samenwerking binnen Probin nu nog sneller leveren, onder meer vanuit het centrale magazijn in Zwolle.

Het is ondenkbaar dat een klant hier de deur uitloopt zonder goede oplossing. ‘Nee’ verkopen we hier niet.”

Frederik Koning

“Het is dynamisch en hectisch om hier te werken, en dat is precies wat het zo leuk maakt. Ik werk nu 7 jaar bij Probin Roden. Ik zie mezelf niet als verkoper, maar echt als adviseur. Ik denk graag op alle vlakken mee om tot de beste oplossing te komen.

Soms is een probleem complex, dan denken we echt out-of-the-box. Andere keren komt een klant binnen met een vrij duidelijk beeld van wat hij wil hebben, maar gaat hij toch met een andere machine naar buiten, omdat die veel beter past bij waar hij ‘m voor nodig heeft.

Ik heb een elektrotechnische achtergrond waardoor ik veel weet op dat vlak. Ik help klanten bijvoorbeeld graag met het tekenen van schakelschema’s. Maar ik demonstreer ook graag machines op ons machine-eiland en ken inmiddels alle 10.000 nummers in de sleutelhoek uit mijn hoofd. Het beste gevoel: als een klant heel tevreden de deur uit gaat.”

Mark Hofman

“Het gebeurt heel vaak dat een klant binnenkomt met een probleem waarvan hij niet weet hoe hij het op moet lossen. Vrijwel altijd komen we dan samen wél tot een oplossing door de winkel door te lopen en het probleem te visualiseren. Doordat we langs de schappen lopen en zien welke materialen er allemaal zijn komen we vanzelf tot een goed plan. Als de klant vervolgens 100% tevreden de winkel uitloopt dan geeft dat een heel voldaan gevoel.

Mijn favoriete merk is Festool. Het is trillingsvrij, geluidsarm en werkt heel fijn. Je voelt het verschil met andere machines als je een Festool in je handen hebt. Ik heb al regelmatig een cursus gehad en dan merk je: er is echt overal over nagedacht.

Ik hou ervan om ervoor de zorgen dat de winkel op orde is. Om orders weg te pakken, spullen de juiste plek te geven, voorraden te controleren en te zorgen dat alles netjes voorin in de schappen staat. Klanten moeten altijd makkelijk kunnen vinden wat ze zoeken.”